Over ons

Hofman Sixties By Jukeboxplezier

Beste oldtimerliefhebber,

De HOFMAN SIXTIES BY JUKEBOXPLEZIER vzw oldtimerrit is ondertussen uitgegroeid tot een groot evenement voor elke liefhebber van voertuigen ouder dan 30 jaar. Op onze laatste editie in 2019 hadden wij 320 ingeschreven voertuigen! Kurt Hofman, bezieler van de jaarlijkse rondrit en ondervoorzitter Dirk Van Durm zijn nu aan hun 12de editie toe en willen nu iedereen alvast al bedanken voor de interesse in dit evenement. Onze vzw bestaat momenteel uit 4 personen: Kurt, de voorzitter met zijn echtgenote Wendy en Dirk samen met zijn vriendin. Samen staan zij in voor deze onvergetelijke dag! Over een parcours van honderd kilometer verkennen de deelnemers de wijde omgeving. Dat allemaal zonder gps, maar wel met een gedetailleerd road-book.

Het begon allemaal in mijn kindertijd. Mijn vader, Paul Hofman organiseerde in de 1984 de “101 km rondom Aalst” met een 180-tal voertuigen.
Ter ere van mijn vader hadden we 25 jaar later, in 2009, dag op dag, een jubileumrit in elkaar gestoken. Toen konden wij rekenen op 200 deelnemende voertuigen! Een groot succes dus in de regio. De vraag werd ons meermaals gesteld om een volgende editie te organiseren. In 2008 zijn we dus van start gegaan met de eerste rondrit.

Op 1 juni 2020 zijn we toe aan onze 12de editie. Opnieuw zal die dag rijkelijk gevuld zijn met sfeer, animatie en live muziek. We starten terug met een ontbijt tussen 8.00u en 10.00u.  Na een goed gevuld maagje rijden we verder met behulp van road-book naar onze tussenstop met aperitief. (telkens een verrassing) We zoeken steeds een nieuwe, leuke locatie ! In de namiddag voorzien we zoals ieder jaar nog een stop voor een knabbel en drankje.

Als kers op de taart komen we aan volgens traditie op de Grote Markt te Dendermonde rond 16.30u. De deelnemende voertuigen kunnen over de Markt rijden binnen een afgebakende zone.  Enkel voertuigen met een geldige ritplaat kunnen over het oprijpodium rijden. Deze showparade trekt jaarlijks een duizendtallen kijklustigen aan. Ook hier zorgen wij terug voor gratis live muziek en sfeer! Dit jaar zal er terug op de Grote Markt een optreden zijn van een live band.  In 2018 hadden wij voor ons 10-jarig bestaan waardevolle prijzen bij aankomst op de Markt verloot! Bovendien krijgt elk deelnemend voertuig een rallyplaat bij start. Inschrijven kan enkel via de website of geldig inschrijvingsformulier. Wees er snel bij, want op de dag zelf kunnen wij om praktische redenen jammer genoeg geen inschrijvingen meer aanvaarden.

We willen vooral ook nog eens onze sponsors van harte bedanken! Zonder hen kunnen wij dit niet waarmaken. Dankzij hen kunnen wij onze oldtimerrit steeds op een hoger niveau brengen!

Ter informatie wil ik nog meedelen dat ik een privémuseum heb opgericht met allerhande nostalgie uit de jaren ‘50-‘60-‘70 te Mespelare.
(te bezichtigen op afspraak)

Het Hofman Sixties By Jukeboxplezier vzw-team,
Kurt & Dirk, Wendy & Bernadette, Zoë